Back

Television Centre

Shepherd's Bush, London

Client

The BBC

Size

Circa 1.4m sq ft (130,000 sq m)

Role

The BBC and Stanhope sought to review the overage provisions from the sale of the iconic BBC Television Centre in West London in 2012. Following the acquisition, a number of amendments were made to the purchaser’s business plan and the planning permission was no longer aligned to the overage provisions negotiated. C&W provided projections of the expected overage and basis whereby the provisions could be simplified for future calculation whilst releasing value already created.

Where we added value

C&W provided clarity over complex overage arrangements and enabled The BBC to accept a financial offer to adjust the overage provision. The solution also made the calculation and settlement of overage payments simpler and less costly.

Back